Boka rum
Bokningskod
Ange bokningskod för att se ditt pris.
Boka

Våra bästa tips i området

Vi som jobbar på Hotel Karlaplan har naturligtvis våra egna favoritställen runt hotellet. Här delar vi med oss av dessa, det kan vara trevliga restauranger och kaféer, bra  butiker eller saker att göra. Just nu när våren och sommaren är i antågande vill vi gärna rekommendera de här ställena:

PHIL´S BURGER

Stockholm är fyllt av hamburgerställe, från enkla gatukök till fina krogar, men om du vill äta stans godaste hamburgare ska du bege dig till Phil´a Burger. Menyn är kort men naggande god. Förutom burgare serveras pommes frites, sötpotatis fries, dip och drycker, med eller utan alkohol. Det låter kanska inte så speciellt, men vi lovar – det är det! 

Erbjudande: 20% på matnotan vid uppvisat hotellkort.

Adress:  Erik Dahlbergsallén 22
Webbplats: https://phils.se/restauranger/faltoversten/

FAT FRANK´S

Fat Frank´s är en kvarterskrog på Karlavägen 60 som sedan 2015 serverat välgräddade krispiga pizzor, färska charkuterier samt ett stort sortiment goda viner. Med sin sköna atmosfär, trevliga personal och sitt fantastiska utbud av mat & dryck blev Fat Frank´s snabbt en populär och självklar del av det lokala restaurangutbudet.

Erbjudande: 15% på matnotan vid uppvisat hotellkort samt anger koden: Hotelkarlaplan15.

Adress: Karlavägen 60
Webbplats: Fat Frank´s Pizza & Wine (fatfranks.se)

BLUE CHILI

Upptäck den förtrollande smaken av Thailand hos Blue Chili
Välkommen till en gastronomisk resa genom det exotiska landet Thailand, där varje tugga tar dig med på en smakupplevelse fylld av kryddor, färska råvaror och autentiska recept. Blue Chili kombinerar traditionell thailändsk matlagning med en modern twist för att skapa en unik och minnesvärd matupplevelse för samtliga gäster.

Erbjudande: 10% på matnotan vid uppvisat hotellkort.

Adress: Valhallavägen 143
Webbplats: https://bluechili.se/

Gröna Lund


Den kända nöjesparken är ett äventyr för både stora och små, väl värt ett besök eller återbesök. Grönan (som den oftast kallas) har åkattraktioner för både stora och små, restauranger och massor av utmaningar för den som gillar fem-kamp. Här hålls också danskvällar och över 60 konserter med populära svenska och internationella artister varje säsong.

Adress: Lilla Allmänna Gränd 9
Webbplats: gronalund.com

Bild: Monster ©Gröna Lund. Fotograf: Fredrik Söder

Djurgården

Det går inte att komma förbi, Djurgården är en av Stockholms härligaste platser och många av våra gäster kommer hit för att besöka just det området. Vi har plockat ut våra favoriter där, med tonvikt på sådant som familjer gillar att göra när de besöker Djurgården.

Vasamuseet


En fascinerande bit av Stockholms och Sveriges historia. Gustav II Adolf lät bygga detta fantastiska örlogsskepp som snopet nog sjönk under sin första färd 1628. Skeppet bärgades 1961 och finns numera i det spännande Vasamuseet. Förutom själva skeppet finns över 40 000 föremål som hittats runt Vasa, och intressanta utställningar om människorna som levde på 1600-talet. 

Adress: Galärvarvsvägen 14
Webbplats: vasamuseet.se

Bild: Vasamuseet ©View Stockholm. Fotograf: Anders E. Skånberg

ABBA The Museum


Abbamuseet innehåller en stor utställning om Abba, och en mängd föremål från bandets storhetstid. Här bjuds man på en suverän återblick över ett av världens största pop-band. Ett besök här innebär en fantastisk interaktiv upplevelse för hela familjen. Sjung med bandet, mixa musik, prova kostymer och ta massor av snygga selfies!

Adress: Djurgårdsvägen 68
Webbplats: abbathemuseum.com

Junibacken


Junibacken är ett upplevelsehus baserat på Astrid Lindgrens böcker. Här kommer figurerna från boksidorna till liv och när du reser med sagotåget visas den en miljön efter den andra upp, från Emils Lönneberga till Ronjas skog. De tillfälliga utställningarna fokuserar på andra barnbokshjältar. Dessutom finns en restaurang (med stor barnmeny) och en välsorterad barnbokhandel.

Adress: Galärvarvsvägen 8
Webbplats: junibacken.se

Bild: Villa Villekulla ©View Stockholm. Fotograf: Anders E. Skånberg

Loppmarknaden Karlaplan

Under sommarhalvåret finns en av Stockholms bästa loppmarknader bara ett stenkast från vårt hotell. Varje lördag, kl 11.00-15.00, från slutet av april till mitten av oktober dukas det under almarna runt fontänen upp en fantastisk mängd loppisfynd. Här finns kläder och skor från både förra året och riktig vintage, här finns samlarsaker och antikviteter. Barnkläder och sportutrustning, LP-skivor och hembakta bullar. Säljarna är både professionella handlare och privatpersoner och utbudet varierar från vecka till vecka, så kom hit så ofta du kan!

Adress: Karlaplan

Cassi

För dig som gillar vintage kan vi tipsa om en annan riktig pärla, restaurang Cassi. Cassi är en gammal familjeägd kvarterskrog med fransk meny som slog upp portarna redan 1954. Inredningen går i murrigt brunt och grönt, maten serveras på orange plastbrickor och det lyser 1970-tal om stället. Men låt inte det daterade utseendet lura dig, maten är klassisk fransk bistromat av högsta kvalitet och den trivsamma atmosfären lockar både i Stockholm boende fransmän och en mängd stammisar. Observera att det inte är öppet på lördagar.

Adress: Narvavägen 30
Webbplats: cassi.se

Restaurang Rökeriet

Fjäderholmarna är är perfekt för den som vill uppleva Stockholms skärgård men inte har möjlighet till en längre resa. På bara 25 minuter kommer man med båt ut till ön som har en fin natur och en underbar krog, Restaurang Rökeriet. 

Åk gärna ut i god tid så ni hinner uppleva ön och kanske ta ett bad från klipporna innan ni ska äta. Det har faktiskt varit restaurang på ön sedan 1600-talet, så här blandas historia med nutid. Restaurang Rökeriet serverar numera egenhändigt rökta räkor, fisk och andra delikatesser. Öppet alla dagar under sommaren samt för julbord. Boka bord och båtresa genom att kontakta Rökeriet på 08-716 50 88.

Adress: Stora Fjäderholmen
Webbplats: rokeriet-fjaderholmarna.se

Bild: Restaurang Rökeriet ©View Stockholm. Fotograf: Anders E. Skånberg

Karla frukt

Karla frukt är en verksamhet som startade redan 1928 och butiken på Karlavägen öppnades i mitten av 1960-talet. Den är ett verkligt landmärke med sin färgglada neonskylt med en stor halvskadad apelsin mellan orden ”Karla” och ”frukt”. Sedan länge någon kan minnas har det sålts mer än bara frukt här. Barnen i området vet att detta är en fantastisk godisaffär och numera finns även café med lättare luncher och underbar handgjort gelato.

Adress: Karlavägen 72
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.